Weten en doen zijn twee verschillende dingen en daar loop ik deze week heel vaak tegenaan.
Ik weet dat ik regelmatig moet eten en de tussendoortjes niet moet overslaan maar ik heb regelmatig de neiging om dat wel te doen. Mijn gevoel zegt dat ik sneller afval omdat ik dan minder calorieën binnen krijg maar mijn verstand weet dat ik alleen afval als ik deze calorieën wel tot mij neem. Hier loop ik toch wel minstens 1x per dag tegenaan en ik moet mijzelf dus geregeld tot de orde roepen.
Ook het water drinken moet ik niet vergeten. Als ik aan het werk ben gaat het goed, ik loop de hele dag met een flesje in de hand en heb 1 1/2 liter op voordat ik het in de gaten heb. Thuis is een ander verhaal, maar ook daar lukt het om genoeg water te drinken.
De neiging om elke ochtend op de weegschaal te gaan staan moet ik onderdrukken want ook dat is niet goed.
Omdat ik nu meer en vaker eet dan voorheen valt de drang naar suiker heel erg mee. Ik eet gezond en heb geen honger, dat hoeft ook niet wat ik mag erg veel eten. Ik sport 3x per week in de TFM cabine en voel me goed.
Ik ondervind heel veel steun van iedereen om mij heen en ook dat is heel fijn. Bedankt allemaal!
Vrijdagmiddag is mijn weegmoment en ik ben nerveus. Dit blijkt niet nodig: de weegschaal geeft 1,9 kg minder aan.
Ik weet dat ik dit niet elke week kan verwachten maar voor nu ben ik er heel blij mee en het motiveert enorm.